Do garów marsz

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 10:13 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: Yasai, czyli warzywa w kuchni japońskiej

W Wagamamie 1/3 przepisów to potrawy wegetariańskie... Z dużą iloscią świeżych warzyw i odrobiną sosu sojowego... Tofu smażone zastępuje mięso a najzdrowsza przystawka edamame zachwyca prostotą...
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 10:03 opublikował artykuł:

Przepisy na grillowanie – bo sezon trwa!

Przepisy na grillowanie, czyli: jak zrobić doskonałego grilla i jakie mięso wybrać? Jak je marynować i o czym musimy pamiętać organizując piknik na ogrodzie? Sprawdź, jakie są przepisy na grillowanie!
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 10:01 opublikował artykuł:

Szparagi i rabarbar na otwarcie sezonu

Szparagi i rabarbar są warzywami, od których zaczyna się sezon na pełne smaku i słońca owoce i warzywa. Poznajmy je bliżej i rozkoszujmy się nimi, póki są!
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 10:01 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: Sashimi - prawdziwa wartość ryby

Japonia to kraj, w którym ryby mają prawdziwą wartość. Najczęściej spożywane są na surowo, lecz nie brakuje także gotowanych i smażonych potraw rybnych. Dziś o szacunku Japończyków do ryby. Zapraszam
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:59 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: Czym przyprawiona jest Japonia?

Kuchnia japońska to nie tylko wasabi, imbir i sos sojowy... Czym japońskie gospodynie przyprawiają posiłki? Zapraszam na dzisiejszy artykuł o sypkich przyprawach w Kraju Kwitnącej Wiśni.
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:57 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: Ryż - białe złoto?

Ryż jest składnikiem wielku produktów. W Japonii można znaleźć także ryżowe lody, herbatę, a nawet chipsy. Jak się go uprawia i jakie są rodzaje ryżu? Zapraszam do lektury.
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:53 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: Co pije prawdziwy samuraj?

Picie "do upadłego" w Kraju Kwitnącej Wiśni jest czymś normalnym i bardzo powszechnym przy pierwszej wizycie. Co pije Japończyk i jakie alkohole ma do wyboru? O tym w dzisiejszym artykule. Na zdrowie!
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:53 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: płynne przyprawy kuchni japońskiej

Kuchnia japońska to bogactwo smaków i przypraw... Zastanawialiście się kiedyś jak produkowany jest sos sojowy, wino ryżowe lub olej sezamowy? Poznajcie najpopularniejsze płynne przyprawy kuchni Azji
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:52 opublikował artykuł:

Japońskie pierożki gyoza - jak je przygotować i z czym je podawać?

Japonia kłóci się z Chinami o to, skąd pochodzą pierożki gyoza. Wiele osób zastanawia się, czym się różnią jiaozi od gyoza i co to znaczy smażyć na parze? Warto wiedzieć, że pierożki gyoza mogą być wypełnione warzywami dla wegetarian, a także wieprzowiną dla osób lubiących mięso. To, co wyróżnia pierożki japońskie od innych wersji to przygotowanie. Ciasto na pierogi gyoza wykonane jest z mąki ryżowej. Ponadto japońskie pierożki zawsze są pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Czasem można spotkać ugotowane na parze. Zdradzamy, czym są pierożki gyoza i jak można je jeść.
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:50 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: pasta miso

Miso to typowe japońskie śniadanie... Mówi się nawet, że przeciętny japończyk zjada dziennie kilka łyżek pasty miso w różnych formach. Co o niej wiemy my i jaki jest sekret długowieczności?
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:48 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: zupa ramen

Zupa ramen to najbardziej popularny fastfood na świecie... Dlaczego ona i jakie skrywa tajemnice? Rosół i makaron, do tego chrupiące warzywa i kawałek mięsa... oto odpowiedź... zapraszam do artykułu
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:48 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: makarony, kluski, noodle...

O tym, że Włosi uważają się za stolicę makaronu wiemy wszyscy. Czy mają do tego prawo? Podobno Azjaci zajadali się kluskami już ponad 4 tys lat przed naszą erą...
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:47 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: imbir

Imbir znany jest od ponad 5000 lat. Azjaci nie wyobrażają sobie bez niego gotowania. Zasłynął także jako naturalny środek leczniczy. Jakie ma właściwości i jak używany jest w Wagamamie?
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:47 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: japońska zielona herbata

Zielona herbata - od stuleci uważana za najzdrowszą... Warto poznać bliżej jej rodzaje i właściwości by delektować się tym trunkiem każdego dnia... W Wagamame podajemy ją za darmo
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:46 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: Top 10 dań, czyli Wagamama od kuchni

Co drugi klient zamawia katsu carry oraz zupę ramen z kurczakiem i szpinakiem... Jak to wygląda i z czym to się je? To wszystko w dzisiejszym artykule...
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:45 opublikował artykuł:

Japonia na talerzu: O kuchni japońskiej i Wagamamie

Pierwszy artykuł z cyklu "Japonia na talerzu". Przez kolejnych parę tygodni będę opisywała kuchnię japońską od Wagamamy strony... Chcecie dowiedzieć się więcej? Zachęcam do lektury...
Użytkownik Do garów marsz w dniu 31.10.2013 16:40 opublikował przepis:

kurczak a'la strogonow w towarzystwie gnocchi

Fajny pomysł na kurczaka w śmietanowym sosie... Do tego obowiązkowe kluseczki gnocchi.... lub kopytka...Zdecydowanie nie polecam ryżu - danie wychodzi wtedy trochę za mdłe...
Użytkownik Do garów marsz w dniu 31.10.2013 10:02 opublikował przepis:

chiński makaron chow mein z jajkiem, krewetkami i kurczakiem

Za każdym razem, gdy zabieram się za nowy, chiński przepis, z niecierpliwością wyczekuję efektu finalnego... 10-15 min spędzone w kuchni, piękny zapach, cudowny wygląd potrawy i smak, który uwielbiam!

To może cię zainteresować