Zzieleniałe pomidorki cherry

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka kusząca wyglądem przekąska

  • 15 min

Składniki:

  • 10 pomidorków cherry
    kilka liści dowolnej sałaty
    1/2 awokado
    pieprz
    sól
    sok z cytryny

Zzieleniałe pomidorki cherry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy. Z dojrzałej połówki awokado wyciągamy pestkę. Miąższ awokado wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Pomidorki myjemy, odcinamy "kapelusiki", wydrążamy miąższ i napełniamy pastą z awokado. Nadziane pomidorki układamy na sałacie, rozłożonej na półmisku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy