Żurek z białą kiełbasą

4.5 (165 ocen)

Nie może go zabraknąc na Wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 2 l wody spod gotowania boczku
    1 l wywaru warzywnego
    3 białe kiełbasy
    4 jajka ugotowane na twardo
    4 łyżki śmietany 18 %
    250 ml żurku śląskiego
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żurek Żur

Żurek z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę spod boczku połączyć z wywarem warzywnym.
    Całość zagotować
  • 2. Dodać żurek oraz śmietanę. Całość wymieszać, gotować na małym ogniu.
    Całość doprawić majerankiem
  • 3. Kiełbasę pokroić w grubsze plastry, wrzucić do żurku.
    Gotować jeszcze przez 15 minut
  • 4. Na talerzu ułożyć kawałki jajka.zalać żurkiem z kiełbasą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować