Żurek

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Rano odśnieżanie podwórka a na rozgrzewkę żurek:-)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 Żurek Winiary
    1 Barszcz Biały Winiary
    5 jajek
    2 kiełbaski np. śląskie
    1 cebula
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    majranek
    1 kostka rosołowa
    2 łyżeczki chrzanu
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żurek Żur

Żurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku przygotować żurek oraz barszcz. Dodać kostkę rosołową, liść laurowy, majranek i ziele angielskie. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w półksiężyce- podsmażyć na patelni. Jajka ugotować na twardo- pokroić w ćwiartki. Wszystko przełożyć go garnka z żurkiem i zagotować.

Porady

Do zaostrzenia smaku można dodać chrzan.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.39 (231 ocen)

żurek

4.98 (177 ocen)

Zdobywca nagrody

Żurek grzybowy

To może cię zainteresować