Żurek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

zabielany maślanką

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żur kiszony: 0.75 litra
    - bulion warzywny lub drobiowy: 0.4 litra
    - borowiki (Suszone. ugotowane z małej ilości wody): 3 sztuki
    - chrzan: 1 łyżka
    - maślanka: 0.5 szklanki
    - ziemniaki ugotowane i ostudzone: 1 sztuka
    - jajko gotowane na twardo: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żur

Żurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żur 1. Ugotuj bulion. Przecedź. Zostaw tylko białe warzywa. Dodaj żur. Gotuj jeszcze chwilę. Dodaj ziemniaka. Zmiksuj wszystko. Dodaj pokrojone grzyby. Dopraw chrzanem, solą i pieprzem. Zabiel maślanką. Podawaj z jajkiem na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować