żurawinowo jabłkowa gąska

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 30 min

smaczne kawałki z gęsi

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • 2skrzydła ,2nóżki,1pierś z gęsi,1 pieprz cytrynowy,6 ząbków czosnku,sól,2 garstki żurawiny ,4małe jabłka.

Żurawinowo jabłkowa gąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydła,nóżki,pierś przekroić na 2 części obrać czosnek zgnieść ,Natrzeć czosnkiem mięso posypać solą i pieprzem cytrynowym.Odstawić na 2 godziny.Po 2 godzinach mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia posypać żurawiną i pokrojonymi na ósemki jabłkami.Piec 70minut w 180 stopniach.

Porady

Żurawina może być suszona ale trzeba ją namoczyć,ja dodaję mrożoną.

Komentarze

Podobne przepisy