Żurawinowa biała kiełbasa

0 (0 ocen)

Polecam i to nie tylko na Wielkanoc. Idealnie pasuje zarówno na śniadanie, obiad, czy kolację!

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 porcje białej kiełbasy,
    • 2 łyżki konfitury z żurawiny,
    • Około 2-3 cm korzonek chrzanu,
    • 1 łyżka masła,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • Świeżo mielona sól morska,
    • 1 łyżeczka miody,
    • 2 łyżki oleju,

Żurawinowa biała kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wymieszana konfirura 1. Konfiturę z żurawiny przekładamy na talerz. Dodajemy do niej miód, sól oraz pieprz do smaku. Całość łączymy ze sobą.
  • natarta kiełbasa 2. Przygotowane kiełbasy nacinamy delikatnie. Nacięte smarujemy przygotowaną wcześniej żurawiną.
  • Obsmażanie kiełbasy 3. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim kiełbasę.
  • Starty chrzan 4. Między czasie chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • Dalsze smażenie i dodatek masła 5. Do kiełbasy dodajemy masło oraz chrzan. Całość smażymy razem około 7 minut , tak by kiełbasa nie była surowa.
    Gotową porcjujemy na talerze i podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy