Żurawina w czekoladzie

4.5 (166 ocen)

Bardzo prosta przekąska. Trochę pracochłonna, ale warto.

Składniki:

  • suszona żurawina
    gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Żurawina w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie maczać w niej żurawinę. W tym celu można wrzucić do czekolady większą ilość żurawiny na raz a potem wyławiać każą. Albo wbić pojedyncze owoce na wykałaczkę i maczać w czekoladzie.
  • 2. Obtoczoną w czekoladzie żurawinę wyjmować na talerz i wstawić do lodówki by czekolada się zastygła.

Porady

Do tego deseru należy wybierać dużą i w miarę miękką suszoną żurawinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować