ŻURAWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMNO

4.39 (164 ocen)

  • 15 min

Jak wczesna jesień to i żurawina.Ma ona dobryczynny wpływ na nasz organizm,każdy rok zbieramy żurawinę i zamykamy jej smak na zimę

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg zurawiny
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.39 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Żurawina do słoików na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę płuczemy,wrzucamy do blendera,miksujemy,dodajemy cukier,znów miksujemy.Wkładamy tak przygotowaną żurawinę do słoików,dobrze zamykamy,nie wekujemy.Przechowujemy w piwnicy lub lodówce.

Porady

Przy problemach z drogami moczowymi,podaję te żurawinę rozcieńczoną wodą jako napój

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować