Zupka pomidorowa z ryżem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Na zimno i na gorąco-pychotka, każdy się nią zachwyci.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 żeberka lub kość schabowa (może być też porcja rosołowa)
    2-3 woreczki ryżu
    kostka bulionowa
    koncentrat pomidorowy
    2 marchewki
    1/4 korzenia selera
    1 pietruszka
    liść laurowy
    ziele angielskie
    kilka łyżek gęstej śmietany
    sól
    pieprz
    vegeta
    ok. 4litra wody

Zupka pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę rosołową, mięso, marchewkę,seler, pietruszkę oraz przyprawy,gotować do miękkości.
  • 2. Ryż ugotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu.
  • 3. Koncentrat pomidorowy dodać do wywaru i jeszcze chwilkę podgotować.
  • 4. Na koniec doprawiamy przyprawami i śmietaną oraz wsypujemy ugotowany ryż.

Porady

Smak zupy możemy wzbogacić odrobiną ketchupu. Można posypać bazylią lub udekorować gałązką rozmarynu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy