Zupinka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis narodził się z braku pomysłu, jaką zupę ugotować. Problem rozwiązały włoszczyzna i trochę kaszy jaglanej, które miałam pod ręką.

Składniki:

  • ● 3/4 l wody
    ● ziemniak
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● kawałek selera
    ● kawałek pora
    ● czubata łyżka kaszy jaglanej
    ● 1/2 łyżki masła
    ● 1/2 drobiowej kostki rosołowej
    ● sól
    ● pieprz ziołowy
    ● natka pietruszki

Zupinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną zalewamy
    gotującą się wodą, by straciła
    gorycz, i po chwili odcedzamy.
    Warzywa oczyszczamy
    i kroimy w drobną kostkę. Do
    gotującej się wody wrzucamy
    kostkę rosołową, warzywa
    i kaszę. Gotujemy ok. 20 min.
  • 2. Następnie dodajemy masło,
    przyprawiamy i posypujemy
    posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy