Zupa ze szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Łatwa, delikatna i bardzo smaczna zupa. W sam raz, gdy mamy ochotę na coś lekkiego. To jedno z moich ulubionych dań.

Składniki:

  • 45 dag rozdrobnionego mrożonego szpinaku (może być świeży)
    1 cebula
    3/4 szklanki soku pomidorowego
    sól
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1,5 łyżeczki kurkumy
    sucharki
    pasztet sojowy (najlepiej z pomidorami)
    oliwki
    olej

Zupa ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy. Gdy się lekko zrumieni, wlewamy sok pomidorowy. Mieszamy, a następnie wsypujemy przyprawę do kurczaka i kurkumę.
  • Zupa ze szpinaku 2. Dodajemy szpinak, mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut. Sucharki smarujemy pasztetem, na każdym sucharku kładziemy oliwkę. Podajemy do zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy