Zupa ze swiezych leśnych grzybów z makaronem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Po udanym grzybobraniu gdzie zebrałam troche kurek, podgrzybków i kozlaków zrobiłam pyszna zupe grzybowa z makaronem, polecam

  • 50 min

Składniki:

  • 600 g świeżych oczyszczonych leśnych grzybów (podgrzybki, koźlarze, kurki
    2 małe cebule
    100 ml słodkiej śmietanki 10% tłuszczu
    kostka rosołowa
    sól i pieprz do smaku , odrobina rozmarynu
    olej

    makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa ze swiezych leśnych grzybów z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Grzyby pokroić (wraz wnóżkami) w plasterki , cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać4 -5łyżki oleju i przesmażyć na nim cebulę. Dodać grzyby, pół łyżeczki soli i dusić 10 minut mieszając.Do grzybów dodac 4 szklanki wody , dodac kostke rosołową i zagotować. Całosc gotowac przez 25-30 minut na małym ogniu Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem a na koniec śmietanką.
    . Osobno ugotować makaron. Na talerzach rozłożyć odpowiednią ilość makaronu i zalać go zupą grzybowa, smacznego!.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować