Zupa ze świeżych grzybów

0 (0 ocen)

Moja rodzina tradycyjnie co roku zajada się tą zupą

Składniki:

  • Ok. 400g świeżych (borowiki, podgrzybki)
    2 litry wywaru z rosołu lub warzyw
    ziemniaki
    1 łyżka mąki
    ½ szklanki wody
    3 łyżki śmietany
    Sól, pieprz

Zupa ze świeżych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby starannie umyj pod bieżącą wodą,cienko pokrój a następnie zalej wodą i zagotuj.
  • 2. Odcedź, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze ok.30 minut.
  • 3. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do wywaru.Gotuj aż będą miękkie.
  • 4. Dodaj zaprawkę z mąki i wody a następnie śmietanę.
  • 5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy