Zupa ze świeżego ogórka i zielonej sałaty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna zupa ze składników, które zwykle maja zastosowanie do przygotowania sałatek

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na dwie porcje:
    300 g zielonego ogórka przekrojonego na cztery części i pokrojonego na cienkie plasterki
    1/2 główki zielonej masłowej sałaty drobno poszatkowanej
    1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
    Łyżka oliwy
    100 ml jogurtu naturalnego
    Surowe jajko

    Warzywa na wywar:
    Kawałek selera, marchewka, korzeń pietruszki, cebula, ząbek czosnku
    2-3 ziarenka pieprzu, listek laurowy, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżego ogórka i zielonej sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowałam wywar z włoszczyzny i cebuli z dodatkiem ziarenek pieprzu, listka laurowego. Do drugiego garnka wrzuciłam na rozgrzaną oliwę ogórek, sałatę , natkę pietruszki, szczypiorek, dodałam 3 łyżki wody i dusiłam na wolnym ogniu do miękkości ogórka. Następnie dodałam czysty wywar z włoszczyzny, całość zagotowałam i zaprawiłam jogurtem roztrzepanym z jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować