Zupa ze smażoną tortillą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zdrowa i rozgrzewająca, z lekkim akcentem czegoś ekscentrycznego.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 opakowanie tortilli
    1,25 l bulionu
    6 pomidorów
    1 cebula
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    150 ml oliwy
    250 g sera żółtego
    250 ml kwaśnej śmietany
    4 ząbki czosnku
    2 łyżeczki suszonego oregano
    1,25 łyżeczki pieprzu
    5 liści laurowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze smażoną tortillą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule, czosnek i pomidory drobno kroimy. Dodajemy 1/4 szkl. wody, przyprawy i miksujemy.
  • 2. Mieszamy z bulionem i liśćmi laurowymi, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut.
  • 3. Trortillę kroimy w paski i smażymy na oliwie.
  • 4. Zupę dekorujemy keksem śmietany i posypujemy smażoną tortillą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować