Zupa zbójnicka

4.5 (177 ocen)

  • 50 min

Smaczna zupa ,pożywna dla tych co lubią ostrzejsze smaki ,potrawy

  • 50 min

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki,1 marchewkę ,1 pietruszkę,plaster selery (około 10 dkg) 25 dkg kabanosów.pół słoika czerwonej konserwowej papryki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,pieprz,ostra papryka (w proszku) magi ,cukier,sól,majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa zbójnicka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 1/5 litra wody wrzucić kostki rosołowe,bobkowy liść i angielskie ziele Następnie ziemniaki w drobno pokrojoną kosteczkę,w taką samą kostkę pokroić seler i pietruszkę marchew i wrzucić do wywaru.Gdy już wszystko będzie miękkie dołożyć kabanosy pokrojone w małe krążki,na końcu włożyć paprykę pokrojoną w małe paski,10 dkg koncentratu pomidorowego .Z jednej czy dwóch łyżek mąki i 3/4 szkl wody zrobić zaklepkę i zaciągnąć zupę .Na koniec doprawić zupę pieprzem (1/2 łyżeczki ostrej papryki ,1 łyżkę magi, 1 łyżkę cukru i osolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Marchewka Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować