Zupa zbójecka

4.48 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od mojej dziewczyny, a ona – od swojej babci.

Składniki:

  • ● 2 czerwone papryki
    ● 2 cebule
    ● filet z kurczaka
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 3 ziemniaki
    ● koperek
    ● 5 łyżek masła
    ● sól
    ● pieprz
    ● słodka papryka w proszku
    ● 1 szkl. śmietany 18-proc.
    ● 4 łyżki mąki
    ● kostka bulionowa
Wystaw ocenę:

4.48 (203 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa zbójecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę bulionową wrzucamy
    do garnka z wodą.
  • 2. Papryki, cebule i ziemniaki
    kroimy w kostkę, filet w paski.
  • 3. Paprykę z cebulą rumienimy
    na maśle. Wkładamy do
    wywaru. Dodajemy ziemniaki
    i mięso. Pod koniec gotowania
    wlewamy koncentrat.
  • 4. Szklankę śmietany mieszamy
    z 4 łyżkami mąki i dodajemy
    do zupy. Przyprawiamy.
    Posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować