Przepis z kuchni Goka. Pierwszy raz miałam okazję wypróbować sos ostrygowy i muszę powiedzieć że jest pyszny. Idealny do mięs. Wołowina według Goka jest pyszna.
Zupa z wołowiną i makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroje na kawałki 3 cm, podgrzewam olej na patelni i przesmażam razem z czosnkiem zduszonym, imbirem pokrojonym, i cebula dymką
2.. Smażę do momentu zbrązowienia się mięsa. Dodaje anyżek, przyprawę 5 smaków, cynamon i zalewam bulionem. Zagotowuję, wlewam wino, doprawiam solą jak potrzeba. Całość gotuję od 1-2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Przecedzam zupę do czystego garnka, wyciągam kawałki mięsa. Przelany bulion podgrzewam, dodaję sos sojowy, ostrygowy i rybny oraz mięso. Makaron ryżowy zalewam wrzątkiem i odstawiam na 3 minuty. Zupę podaję z makaronem, kawałkami liści kapusty pekińskiej, i pokrojoną dymką, i odrobiną sosu ostrygowego.
Komentarze