Zupa z wołowiną i makaronem ryżowym

4.5 (194 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Przepis z kuchni Goka. Pierwszy raz miałam okazję wypróbować sos ostrygowy i muszę powiedzieć że jest pyszny. Idealny do mięs. Wołowina według Goka jest pyszna.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 łyżki oleju arachidowego
    2 ząbki czosnku
    2 cm imbiru świeżego
    3 cebule dymki
    250 gram wołowiny
    1 gwiazdka anyżu
    1/2 łyżeczki przyprawy chińskiej pięciu smaków
    1/2 laski cynamonu
    1 litr bulionu wołowego
    3 łyżki chery
    2 łyżki sosu sojowego jasnego ja dałam ciemny
    2 łyżeczki sosu rybnego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    200 gram makaronu ryżowego
    4 liście kapusty pekińskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z wołowiną i makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • produkty potrzebne 1. Mięso kroje na kawałki 3 cm, podgrzewam olej na patelni i przesmażam razem z czosnkiem zduszonym, imbirem pokrojonym, i cebula dymką
  • wołowina gotowana 2. . Smażę do momentu zbrązowienia się mięsa. Dodaje anyżek, przyprawę 5 smaków, cynamon i zalewam bulionem. Zagotowuję, wlewam wino, doprawiam solą jak potrzeba. Całość gotuję od 1-2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Przecedzam zupę do czystego garnka, wyciągam kawałki mięsa. Przelany bulion podgrzewam, dodaję sos sojowy, ostrygowy i rybny oraz mięso. Makaron ryżowy zalewam wrzątkiem i odstawiam na 3 minuty. Zupę podaję z makaronem, kawałkami liści kapusty pekińskiej, i pokrojoną dymką, i odrobiną sosu ostrygowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować