Zupa z wątróbki

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Urozmaicam przepisy wyszukane w internecie. Wszyscy mówią, że moje potrawy są oryginalne.

Składniki:

  • puszka groszku
    30 dag wątróbek drobiowych
    15 dag pieczarek
    1,5 litra bulionu
    przyprawy: sól, pieprz, ostra mielona papryka, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wątróbki myjemy, usuwamy błony i kroimy w kostkę.
  • 2. Osączony groszek, wątróbkę i pieczarki wkładamy do wrzącego bulionu.
    Gotujemy ok. 20 minut. Doprawiamy do smaku.

    Podajemy z groszkiem ptysiowym lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować