Zupa z suszonymi pomidorami

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taki sposób na pomidorówkę zdradziła mi sąsiadka, która dłuższy czas mieszkała we Włoszech.

Składniki:

  • puszka (850 ml) pomidorów bez skórki
    20 dag białej fasoli z puszki
    cebula
    3 dag suszonych pomidorów
    2 łyżki oliwy
    125 ml kremówki
    2 ząbki czosnku
    3 szkl. bulionu
    20 dag ugotowanego makaronu świderki
    po kilka gałązek bazylii i oregano
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę osączamy. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i szklimy na oliwie. Zioła myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 2. Pomidory z puszki miksujemy wraz z zalewą. Dodajemy fasolę i suszone pomidory. Wlewamy z bulionem do cebuli i gotujemy ok. 20 minut. Następnie miksujemy z ziołami i kremówką. Doprawiamy. Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Makaron świderki (fusilli) Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować