Przepyszna indyjska zupa, bardzo aromatyczna i sycąca. Pierwszy raz jadłem ja w najlepszej restauracji indyjskiej i dzięki temu sam postanowiłem spróbować ja zrobić co okazało się być bardzo proste!
0 (0 ocen)
Porady
*garam masala to mieszanka przypraw, którą można kupić m.in. w Kuchniach Świata lub Piotrze i Pawle. Można ja też przygotować samemu szybko i prosto. Niżej wymienione przyprawy należy prażyć osobno na patelni przez ok. 2-3 minuty, następnie razem zmielić. 2 łyżeczki kuminu lub kminku 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kardamonu 2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cynamonu 5 kawałków goździków 1 liść laurowy 1 łyżeczka gałki muszkatołowej Zupę można jeść sama bo jest bardzo sycąca ale równie dobrze można ja podawać z dodatkami takimi jak kto lubi : chleb naan lub nawet zwykły, ryż itp
Komentarze