Podobne przepisy

  • Zupa z serc drobiowych

    Dodane przez: Lixuyi

  • Nauczyłam się tej zupy od mamy.

  • Składniki

    60 dag serc drobiowych
    5-6 ziemniaków
    1 marchew
    1 pietruszka
    pęczek natki pietruszki
    1/2 małej kwaśnej śmietany np. 12%
    3 łyżki mąki pszennej
    ziele angielskie
    2 liście laurowe
    przyprawa do potraw kucharek
    maggi do smaku
    0,5 łyżeczki soli

  • Sposób przygotowania

    1.

    Odkroić tłuste części z serc drobiowych, usunąć skrzepy krwi, przekroić serca na pół, starannie umyć, zalać wodą i zagotować. Posolić, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Obrać i pokroić ziemniaki, marchew oraz pietruszkę, a następnie włożyć do wywaru. Gotować do miękkości.

    2.

    Śmietanę wymieszać dokładnie z wodą i mąką i powoli wlewać do zupy. Doprawić maggi i kucharkiem. Posiekać natkę pietruszki, wrzucić ją do zupy. Gotować jeszcze ok. 3 min. Smacznego !

  • Rady

    Do zupy można też dodać kilka oczyszczonych i pokrojonych na mniejsze kawałki żołądki drobiowe.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla, zupa, serca drobiowe
  • 1 komentarz

Dodane przez: Lixuyi

Lixuyi 4

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-04T12:42:02+02:00

2860 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »