Zupa z selera naciowego z ryżem

4.5 (153 ocen)

Smaczna lekka zupka z selera naciowego. To dobra forma przemycenia nielubianych warzyw rodzinie

Składniki:



  • 1 pietruszka
    1 kawałek pora
    6 łodyg selera naciowego
    2 marchewki
    0,5 szklanki mleka
    100 g ryżu parboiled
    Sól i biały pieprz do smaku
    Koperek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Krem

Zupa z selera naciowego z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kawałki. Pora oczyścić i posiekać. Wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować.

    Seler naciowy umyć, pokroić w kawałki. Wrzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw.

    Następnie wlać mleko, zmiksować blenderem na krem.

    Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gotować 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Nałożyć na talerze, nalać zupy i posypać koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por Ryż Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować