Zupa z rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prawdziwa witaminowa bomba. Pyszna, bajecznie zielona zupa z rzodkiewek. Lekko pikantna i aromatyczna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rzodkiewki: 1 pęczek
    - żółta cebula: 1 sztuka
    - mączysty, duży ziemniak: 1 sztuka
    - zielony groszek, mrożony lub świeży: 100 gramów
    - kiełki rzodkiewki: 100 gramów
    - bulion warzywny: 800 mililitrów
    - grubo mielone nasiona czarnuszki: 1 łyżeczka
    - masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, ziemniak i rzodkiewki kroimy w kostkę i dusimy na maśle przez 5 minut. Następnie zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 20 minut.
  • 2. Zupę lekko studzimy, dodajemy posiekane kiełki, zielony groszek i nasiona czarnuszki. Miksujemy w blenderze na gładki krem.
  • 3. Przed podaniem zupę możemy udekorować wiórkami rzodkiewki lub kiełkami. Nigdy nie używamy groszku z puszki, bo zupa będzie miała mało apetyczny, bury kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Impreza Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować