Zupa z młodych ziemniaków i letnich warzyw

4.49 (166 ocen)

Bardzo smaczna, letnia zupa.

Składniki:

  • 1l wywaru warzywnego
    600g młodych ziemniaków
    3 młode marchewki
    5 garści świeżego zielonego groszku
    ok. 300g kalarepy
    0,5-1 szklanki mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodych ziemniaków i letnich warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młode ziemniaki myjemy pod wodą szczoteczką lub lekko oskrobujemy, kroimy w ćwiartki lub ósemki. Marchewki kroimy w plasterki, kalarepę w kostkę.
  • 2. Bulion podgrzewamy, gdy zacznie się gotować zmniejszamy płomień pod garnkiem i wrzucamy ziemniaki, marchewkę oraz kalarepę. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy groszek, wlewamy mleko. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do momentu, aż zupa zacznie wrzeć, tak by mleko nie było "surowe", ale zagotowane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować