Zupa z młodych jarzyn

0 (0 ocen)

Młode jarzyny, mięsko... i wychodzi bardzo smaczna zupa:)

Składniki:

  • ok 0,8 kg łopatki
    1/2 pęczka młodej marchwi
    1 pietruszka
    1/2 młodego pora
    ok 8 szt. młodych ziemniaków
    2 kalarepy
    1 pęczek zielonej pietruszki
    1 pęczek koperku
    2 pomidory
    100 ml śmietany 30%
    sól
    pieprz
    magi
    przyprawa uniwersalna


Zupa z młodych jarzyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowa zupa 1. Mięso umyć. Do garnka włożyć mięso zalać wodą, zagotować i odszumować, gotować na wolnym ogniu przyprawiając wywar według własnego smaku. Jarzyny umyć, obrać pokroić w kostkę, por w pół talarki. Gdy mięso będzie wpół miękkie, wyciągnąć pokroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka razem z pokrojonymi jarzynami. Gdy mięso i jarzyny będą miękkie dodać obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, gotować ok 5 min. Po tym czasie wlać śmietanę (wcześniej ją zahartować aby się nie zważyła). Zagotować. Koperek i pietruszkę posiekać i włożyć do zupy, wymieszać. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy