Zupa z młodej kapusty i fasolki szparagowej

5 (169 ocen)

  • 45 min

Kolejna propozycja na lekką zupkę,która okazała się strzałem w 10!:) była pycha,całej rodzince bardzo smakowała:))

  • 45 min

Składniki:

  • 1 młoda marchewka
    1 pietruszka
    5 cm pora
    190 g żółtej fasolki szparagowej
    2 duże lub 5 małych młodych ziemniaków
    800 g młodej kapusty
    1 litr przecedzonego rosołu
    0,5 litra przefiltrowanej wody
    1 kostka rosołowa
    100 ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej kapusty i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać rosół, dodać wodę i zagotować. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Por umyć i zostawić w jednym kawałku. Gdy wywar się zagotuje, dodać kostkę rosołową, zamieszać i dodać warzywa. Ponownie zagotować. W między czasie fasolkę obrać z końcówek, umyć a następnie pokroić na 3-4 kawałki. Dodać do zupy, którą ponownie zagotować. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kosteczkę. Dodać do zupy . Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, następnie zetrzeć na dużych oczkach i przepłukać na sicie. Odsączyć z wody i dodać do garnka. Gotować do miękkości wszystkich składników. W chochli zupy rozprowadzić śmietanę, wlać do zupy zamieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować