2 udka lub inne mięsko np. karkówka wieprzowa
3 lityr wody
3 marchewki pokrojone w kostkę
1 duża pietruszka pokrojona w kostkę
Kawałek selera- pokrojonego w kostkę
2 cebule
Fasolka szparagowa pokrojona na kawałki 1 cm/u mnie mrożona 1 torebka sniadaniowa/
Kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę
1 listek laurowy duży
3 ziarna ziela ang.
przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy
Szczypta cukru
Zupa z młodej fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny.
Dodać warzywa i przyprawy do smaku.
Gotować do miękkosci.
Miękkie mięsko wyjąć, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Na koniec zabielić smietaną kremówką i dodać posiekany koperek.
Porady
W sezonie najlepeij użyć świeżej fasolki, zupa zdecydowanie zyska na smaku.
Komentarze