Zupa z Młodej Fasolki Szparagowej

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

smaczna i zdrowa

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka lub inne mięsko np. karkówka wieprzowa
    3 lityr wody
    3 marchewki pokrojone w kostkę
    1 duża pietruszka pokrojona w kostkę
    Kawałek selera- pokrojonego w kostkę
    2 cebule
    Fasolka szparagowa pokrojona na kawałki 1 cm/u mnie mrożona 1 torebka sniadaniowa/
    Kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę
    1 listek laurowy duży
    3 ziarna ziela ang.
    przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy
    Szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny.
    Dodać warzywa i przyprawy do smaku.
    Gotować do miękkosci.
    Miękkie mięsko wyjąć, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
    Na koniec zabielić smietaną kremówką i dodać posiekany koperek.

Porady

W sezonie najlepeij użyć świeżej fasolki, zupa zdecydowanie zyska na smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować