Zupa z mielonego mięsa

5 (170 ocen)

Zupa zazwyczaj stanowi pierwsze danie obiadowe. Tą możemy jednak podać jako danie główne gorące. Jest syta i rozgrzewająca.

Składniki:

  • Składniki:
    • 0,5 puszki czerwonej fasoli,
    • 0,5 kg mielonego mięsa,
    • 1,5 strączka papryki chili,
    • 1 ząbek czosnku,
    • 1 cebula,
    • 1 papryka czerwona,
    • 1 papryka zielona,
    • 3 pomidory,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Olej do smażenia,
    • Przegotowana woda (w takiej ilości by zupa była gesta)
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mielonego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej mięso, czosnek oraz przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe.

    W oddzielnym naczyniu smażymy pokrojone w kostkę pomidory. Dokładamy do nich pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekane papryczki chili.
    Razem smażymy, aż papryka zmięknie. Tak przygotowane warzywa przekładamy do mielonego mięsa. Dokładamy odcedzoną fasolkę. Razem chwilke gotujemy całość delikatnie podlewając wodą. Doprawiamy do smaku. Podajemy gorącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować