Zupa z łososia norweskiego

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu, zaskakująca w smaku.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA:
    - por: 0.5 sztuki
    - duże ziemniaki: 2 sztuki
    - masło: 2 łyżki
    - bulion warzywny: 750 mililitrów
    - mleko: 250 mililitrów
    - łosoś wędzony: 200 gramów
    - koperek: 0.5 pęczka
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
    - bułka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z łososia norweskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIA: Przygotowujemy bulion warzywny. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Por myjemy i kroimy w drobne krążki.
    GOTOWANIE: W dużym garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy pora. Dusimy go do miękkości. Następnie dodajemy ziemniaki i całość zalewamy bulionem warzywnym wcześniej przygotowanym. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie całość miksujemy blenderem na gładką masę . Dodajemy łososia pokrojonego w kawałki (garstkę zostawiamy do dekoracji zupy) i czekamy chwilę, dodajemy szklankę mleka, następnie miksujemy zupę. Dodajemy bułkę porwaną na kawałki i znów chwilę czekamy, aby wchłonęła jak najwięcej wody. Ponownie miksujemy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem i kawałkami wędzonego łososia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować