Zupa z kiszoną kapustą

4.99 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest rozgrzewająca i sycąca. Przygotowuje się ją dość szybko i nie jest kosztowna. Częstogości na naszym stole, bo lubi ją cała rodzina.

Składniki:

  • 30 dag dobrej wędzonej kiełbasy wiejskiej
    włoszczyzna: 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, natka pietruszki
    kminek
    2-3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    1/2 kg kiszonej kapusty
    6 ziemniaków
    5 dag słoniny
    cebula
    1 kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapusta kiszona

Zupa z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości.
  • 2. W drugim garnku do ok. 3 litrów wody, wrzucamy pokrojoną włoszczyznę, kostkę rosołową, pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy solą, pieprzem
    i kminkiem do smaku.
  • 3. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kapustę kiszoną razem z wodą, w której się gotowała, i rozgniecione ząbki czosnku.
  • Zupa z kiszoną kapustą 4. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę słoninę i cebulę
    i dodajemy do zupy. Zupę można podać z kromką świeżego chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować