Zupa z kaszą jaglaną i warzywami

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Kaszę jaglaną do zupy wykorzystałam pierwszy raz.Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna.Bardzo szybko ją się przygotowuje i jest tania.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 skrzydełko
    2 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek selera
    posiekany koperek (suszony,świeży lub mrożony )
    posiekana natka pietruszki (według uznania )
    sól,pieprz do smaku
    1 woreczek kaszy jaglanej ( 10 dag )
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełko myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości,mięso wyjmujemy a wywar przecedzamy.Wywary około półtorej litry.
  • 2. Warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Następnie razem z kaszą wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości około 15 minut.
  • 3. Gdy składniki będą miękkie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy koperek i natkę pietruszki według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować