Zupa z kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kuchnia autriacka

  • 30 min

Składniki:


  • 2 szalotki
    4 marchewki
    500 g kapusty włoskiej
    400 g marynowanej dyni
    łyżka oleju
    1,2 l bulionu warzywnego
    2 łyżki pestek dyni
    4 łyżki śmietany 12%
    olej z pestek dyni

Zupa z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki posiekałem ,marchewki pokroiłem w plasterki. Szalotki zeszkliłem na oleju ,dodałem marchew i poszatkowaną kapustę ,chwilę podsmażyłem i zalałem bulionem. Gotowałem ok. 20 min. Po 15 min dodałem kawałki osączonej z zalewy dyni. Pestki uprażyłem na suchej patelni. Zupę podałem ze śmietaną ,pestkami dyni ,lekko skropiłem olejem z pestek dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy