Zupa z groszkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czerwono-zielona zupka :)

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dkg serc drobiowych
    kilka żołądków drobiowych
    po kawałku selera, pora i pietruszki
    1 marchewka
    100 g drobnego makaronu
    1/2 puszki groszku
    1 jogurt naturalny
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżeczka jarzynki

Zupa z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Włoszczyzna 1. Serca poprzekrawać i dokładnie wypłukać, żołądki oczyścić. Podroby zagotować i odszumować. Marchewkę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, selera i pietruszkę w mniejsze kawałki. Dodać do wywaru. Wsypać jarzynkę. Zmniejszyć gaz, przykryć i gotować do miękkości ser i żołądków. Pod koniec gotowania dodać makaron i groszek. Gotować jeszcze około 10 minut. Jogurt zahartować i wlać do zupy. Dodać koperek. Wymieszać. Doprawić. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy