Zupa z fasolki szparagowej po gospodarsku

0 (0 ocen)

polecam zupę z fasolki szparagowej....

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasolka szparagowa 40 dag
    · ziemniaki 4 szt
    · koncentrat pomidorowy 2 lyzki
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · mąka pszenna 1-2 łyżka
    · natka pietruszki
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · przyprawa do zup

Zupa z fasolki szparagowej po gospodarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, dodać fasolkę, ugotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę wymieszaną z mąką, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy