Zupa z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

zupa sezonowa smaczna i pożywna

Składniki:

  • ok. 1 kg fasolki szparagowej
    5-6 młodych marchewek
    pietruszka
    seler
    por
    0,5 kg wędzonych żeberek
    ziele angielskie
    liść laurowy
    ząbek czosnku
    śmietana słodka
    ocet
    cukier
    sól
    pieprz
    natka pietruszki

Zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścic z ogonków, pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę, seler, pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Włożyc przyprawy zalać wodą i gotować ok. 1,5 godziny do miękkości. Na koniec dodać do smaku cukier, ocet i śmietanę. Posypać natką pietruszki.

Porady

jeśli zupa jest zbyt rzadka można zaciągnąć mąką z odrobiną wody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy