zupa z fasolki masłowej

0 (0 ocen)

  • 60 min

bardzo smaczna !!!

  • 60 min

Składniki:

  • wywar mięsny 2 litry
    ziemniaki 5 szt
    fasolka szparagowa masłowa 2 szklanki
    marchew 1 duża
    koperek siekany
    ziele angielskie 2 szt
    liść laurowy 2 szt
    śmietana 50 ml
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    pietruszka 1 szt
    natka pietruszki

Zupa z fasolki masłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchew i pietruszkę obrać i pokroić w pół plastry ,fasolę przekroić na pół ,do wywaru dodać warzywa( marchew i pietruszkę )
    jak warzywa są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ( wielkość kostki w zależności od gustu) ,następnie dodać pokrojoną fasolkę ,gotować do miękkości warzyw ,dolać śmietanę ,oraz pokrojony koper ,doprawić .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy