Zupa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna zupa.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. fasolki szparagowej żółtej (poobcinać końce i pokroić w 2-3 cm. kawałki)
    połowa fileta drobiowego
    1 ćwiartka kurczaka
    4 kartofle (obrane, pokrojone w kostkę)
    por (pokroić w talarki)
    marchew (zetrzeć na wiórki)
    1 czubata łyżka stołowa pasty warzywnej (domowej roboty)
    3-4 łyżki stołowe 12% śmietany
    3 listki laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    sól, pieprz do smaku
    bazylia do dekoracji
    woda 1,5 litra

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącej wody wrzucamy wymyte mięsa i listki laurowe z zielem angielskim, po 20 minutach gotowania wrzucamy kostki kartofli , marchew, por, fasolkę, łyżkę czubatą pasty warzywnej, solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy do momentu gdy mięso, kartofelki i fasolka będą miękkie, gdy są miękkie zabielamy śmietaną, chwilę gotujemy, dekorujemy bazylią i podajemy do konsumpcji.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy