ZUPA Z DYNI Z SERKIEM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI

0 (0 ocen)

  • 12 min

Jest to przepyszna zupa. łatwa w wykonaniu i tania. I można ją gotować nawet w zimowe dni, gdyż dynia doskonale nadaje się do mrożenia.

  • 12 min

Składniki:

  • - 20 dkg mrożonej alboświerzej dyni pokrojonej w kostkę,
    - 5-6 ziemniaków pokrojonych w kostkę,
    - 2 marchewki również w kostkę,
    - ZIOŁA PROWANSALSKIE,
    - sól, pieprz
    - 1 kostka serka topionego,
    - 1 cebula,
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 l wody

Zupa z dyni z serkiem i ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. nastawiamy w garnku ziemniaki i marchewkę. 1/2 cebuli smażymy na masełku a 1/2 cebuki pokrojonej w kostke dodajemy do zupy.
    Dodajemy również czosnek.
    Gotujemy chwilę. Dodajemy dynię świeżą albo mrożoną pokrojoną w kostkę.
    Do tego wszystkiego dajemy serek. Gotujemy aż się rozpuści i warzywa się ugotują. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem do smaku.

Porady

Jak ktoś nie lubi ziół prowansalskich można dać pietruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy