Zupa z dyni piżmowej

4.41 (208 ocen)

  • 60 min

Jedna z najlepszych zup, jakie jadłam. Kremowa, delikatnie maślana w smaku. Pyszna zupa z dyni piżmowej!

  • 60 min

Składniki:

  • 2 łyżki masła;
    2 marchewki;
    1 cebula;
    2 ziemniaki;
    duża dynia piżmowa;
    1 litr bulionu warzywnego;
    duża szczypta cynamonu;
    sól i pieprz;
Wystaw ocenę:

4.41 (208 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa z dyni piżmowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Dynię piżmową obieramy, wydrążamy i kroimy w kostkę. Marchewkę, cebulkę oraz ziemniaki również drobno kroimy. Podsmażamy wszystkie warzywa razem na maśle przez kilka minut. Zalewamy je bulionem i gotujemy do miękkości. Po tym czasie miksujemy na gładką masę. Dodajemy cynamon, pieprz i sól do smaku.

Porady

Zupę z dyni piżmowej możemy podawać z kleksem śmietany i grzankami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować