Zupa z drobnej fasoli

4.45 (173 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna zupa dla ulubieńców fasoli

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500g drobnej fasoli,cebula,2 ząbki czosnku,300g kiełbasy cienkiej,1łyżka koncentratu pomidorowego,przyprawa uniwersalna do smaku,pieprz ziołowy do smaku,majeranek,marchewka,pietruszka,olej,1 łyżka mąki.
Wystaw ocenę:

4.45 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z drobnej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc.Następnie odlewamy wodę w której się moczyła fasola i zalewamy świeżą wodą,gotujemy do miękkości,w połowie gotowania dodajemy marchewkę pietruszkę pokrojoną w kostkę.Kiełbasę , cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju,dodajemy do fasoli i jeszcze gotujemy 10 minut,dodajemy koncentrat i przyprawy,zagęszczamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować