Zupa z cukinii i zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

lekkostrawna i smaczna

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry wody
    1 kostka bulionowa drobiowa
    40 dag fileta z indyka pokrojonego w kostkę
    1 pietruszka pokrojona w kostkę
    1 marchewka pokrojona w kostkę
    Kawałek selera i pora
    40 dag cukinii pokrojonej w kostkę
    15 dag mrożonego groszku zielonego
    5 dużych ziemniaków pokrojonych w kostkę
    1 listek laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    Pieprz mielony kolorowy do smaku
    Czosnek granulowany do smaku
    Zioła włoskie do smaku
    Sól i przyprawa uniwersalna
    2 łyżki posiekanego koperku
    2-3 łyżki smietany kremówki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cukinii i zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą, dodać warzywa oprócz groszku i ziemniaków.
    Wrzucić listek ziele i przyprawy.
    Pogotować aż marchewka lekko zmięknie, dodać ziemniaki i groszek. Ugotować do miękkości.
    Na koniec dodać koperek i smietanę.
    Doprawić jeszcze do smaku, tak, jak lubimy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować