ZUPA Z CAMEMBERTA

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zupa jest bardzo delikatna, ale można się nią najeść. Smak jest naprawdę nie do opisania.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI ZUPY:
    - camembert: 2 sztuki
    - duży ugotowany ziemniak: 1 sztuka
    - pieczarki: 6 sztuk
    - śmietana 36%: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - makaron w kształcie ryżu: 3 łyżki
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - machewka: 0.5 sztuki
    - woda: 2 litry
    - sól, pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - rzeżucha do posypania: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z camemberta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZUPA Z CAMEMBERTA 1. Pieczarki podsmażamy na tłuszczu. Ziemniaka miksujemy z camembartami i 2 szklankami wody. Wlewamy do pieczarek i uzupełniamy resztą wody. Dodajemy startą marchewkę, majeranek, makaron w kształcie ryżu, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę gotujemy. Zaprawiamy śmietaną z mąką. Posypujemy rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować