Bardzo smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienno zimowe dni.Dodatek ostrej papryki i imbiru sprawia,że danie nabiera wspaniałego rozgrzewającego smaku i aromatu.
Zupa z brukwi z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Brukiew obrać,umyć i pokroić w kostkę.Żeberka umyć i pokroić w mniejsze kawałki.W garnku zagotować wodę,posolić,włożyć brukiew,żeberka i gotować na wolnym ogniu do miękkości,przestudzić.
2.
Z wywaru wyjąć żeberka,brukiew a wywar przelać do czystego garnka przez sito.Z żeberek zdjąć mięso,pokroić w mniejsze kawałki,brukiew zmiksować lub utłuc.
Ziemniaki,marchew obrać,umyć i pokroić w kostkę
3.Wywar zagotować i dodać wszystkie składniki.Gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw.Przyprawić do smaku przyprawami.
Komentarze