ZUPA Z BRUKWI Z IMBIREM

4.5 (188 ocen)

Bardzo smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienno zimowe dni.Dodatek ostrej papryki i imbiru sprawia,że danie nabiera wspaniałego rozgrzewającego smaku i aromatu.

Składniki:


  • 2 średnie brukwie
    4 ziemniaki
    1 marchew
    1 pasek wędzonych żeberek wieprzowych
    2 paski żeberek wieprzowych świeżych
    1 czubata łyżka świeżego startego imbiru
    sól,pieprz,ostra papryka mielona,majeranek do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa z brukwi z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa z brukwi z imbirem 1.


    Brukiew obrać,umyć i pokroić w kostkę.Żeberka umyć i pokroić w mniejsze kawałki.W garnku zagotować wodę,posolić,włożyć brukiew,żeberka i gotować na wolnym ogniu do miękkości,przestudzić.


  • zupa z brukwi z imbirem 2.
    Z wywaru wyjąć żeberka,brukiew a wywar przelać do czystego garnka przez sito.Z żeberek zdjąć mięso,pokroić w mniejsze kawałki,brukiew zmiksować lub utłuc.
    Ziemniaki,marchew obrać,umyć i pokroić w kostkę
  • zupa z brukwi z imbirem 3. Wywar zagotować i dodać wszystkie składniki.Gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw.Przyprawić do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować