Zupa z brukselki po Włosku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zupa z brukselki z makaronem i żółtym serem...

  • 45 min

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · brukselka 50 dag
    · makaron muszelki 6 łyżek
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · ser żółty 10 dag
    · żółtka 1-2 szt
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · cukier
    · gałka muszkatołowa mielona
    · przyprawa do zup i potraw w płynie

Zupa z brukselki po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać makaron i ugotować do miękkości. Następnie połączyć ze startym serem i śmietaną, chwile pogotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką, doprawić do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy