Zupa z brukselką na wędzonce

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna zupa

Składniki:

  • wędzona kość schabowa
    300 g brukselki
    300 g białej części pora
    300 g wędzonego boczku
    1 średnia marchewka
    2 średnie ziemniaki
    2 łyżki ryżu
    1 serek topiony kremowy - 100 g ( tzw. kiełbaska )
    sól, biały mielony pieprz do smaku

Zupa z brukselką na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09rf6sd 1. Kość zalać ok.2,5 l wody, gotować pół godzinki.
    Dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki i marchewkę, potem ryż.
    Po 10 minutach wrzucić pokrojoną na połówki brukselkę i pocięty na talarki por.
    Kość wyjąć z zupy, obrać z mięska i dorzucić do garnka, posolić i doprawić pieprzem.
    Pokrojony boczek przesmażyć i dodać do zupy, serek topiony można wcisnąć od razu do całości lub dopiero na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy