Zupa z brukselką na porcji rosołowej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna zupa dla wielbicieli małych kapustek.

  • 15 min

Składniki:

  • porcja rosołowa
    300 g brukselki
    1/2 kg ziemniaków
    3 marchewki
    kawałek selera
    kawałek korzenia pietruszki
    kawałek pora
    natka pietruszki
    przyprawa uniwersalna
    śmietana do zagęszczenia zupy

Zupa z brukselką na porcji rosołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy porcję rosołową, doprawiamy np. przyprawa uniwersalna i gotujemy. Wyjmujemy porcję rosołową. Wrzucamy brukselkę i gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, następnie pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałek korzenia selera, pietruszki i pora. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupę śmietaną i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Porady

Zupę można ugotować np. na udkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy