Zupa z botwinki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyczekiwana przeze mnie zupa, która najbardziej kojarzy mi się z wiosną. Bardzo łatwa w przygotowaniu

  • 30 min

Składniki:

  • Pęczek botwinki, ok 1 litr bulionu warzywnego, pęczek szczypiorku, marchewka, pietruszka, 2 ząbki czosnku, mała cebulka, gęsta smietana 18%, sok z ćwiartki cytryny, tymianek, sól pieprz, kminek, jajko na twardo

Zupa z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą botwinkę kroimy i wrzucamy do gotujacego sie bulionu, dorzucamy do niego pokrojona drobno cebulkę, oraz jeden ząbek czosnku przecisniety przez praske, ścieramy marchewkę i pietruszkę i wrzucamy do zupy. Gdy warzywa będą miekkie zaprawiamy zupę śmietanką dodajemy szczypiorek oraz 2 ząbek czosnku, oraz łyżkę masła( nada ono zupie aksamitny smak) doprawiamy kminkiem, tymiankiem solą pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy