Zupa z białej fasoli i warzyw

4.5 (170 ocen)

Jest wspaniale sycąca i można ją przygotować niedużym kosztem i w łatwy sposób.

Składniki:

  • 400 g mięsa wieprzowego np. szynki,karkówki
    2 duże marchewki
    1 duża pietruszka
    250 g fasoli białej drobnej
    2 gałązki (łodygi) selera naciowego
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża czerwona papryka
    1 duża zielona papryka
    1 puszka pomidorów bez skórki (400g)
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    czerwona czubryca,sól,pieprz do smaku
    2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z białej fasoli i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z białej fasoli i warzyw 1.
    Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Następnie odlać wodę i zalewać
    fasolę około 2 litrami świeżej wody.Gotować na małym ogniu aż fasola
    zmięknie. Jeśli jest potrzeba dolać wodę.
    Warzywa oczyścić.Cebulę pokroić w piórka,seler w plasterki i zeszklić
    na oleju. Mięso pokroić w kostkę dodać do cebuli, podsmażyć. Wlać 1,5 litra gorącej wody.Marchewkę,pietruszkę pokroić w plasterki,czosnek posiekać
    , papryki pokroić w paski i wraz z pomidory z puszki,liśćmi laurowym,ziarenkami ziela angielskiego,dodać do mięsa .Gotować do
    miękkości składników.
    Na 10 minut przed zakończeniem gotowania zupy dodać ugotowaną fasolę.
    Na koniec doprawić do smaku czubrycą solą i pieprzem i dodać natkę
    pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować